B
E
T
Ö
L
T
É
S
20 éves korban a bőrünk még egészséges, nedvesség és kollagén tartalma megfelelő, viszont ahhoz, hogy megelőzzük a későbbi problémákat és lassítsuk a bőr öregedését, rendszeresen törődnünk kell vele.
  Ugyanakkor tény és való, hogy a bőrünket ápolni már tinédzser-kortól érdemes és bizony nagyjából a nagy, kerek évfordulókon mindig érdemes egy picit igazítani ezen. 
Kezdetben a hangsúly az állapot megőrzésén van hidratálással, hámlasztással, majd egyre inkább a kollagén termelés pótlása, és a ránctalanítás felé tolódik el az egyensúly.
A bőr szerkezetének megváltozása több folyamat eredményeképpen alakulnak ki, ezeket nagy hatékonysággal tudjuk kezelni fiatal felnőtt korban. 
Téves elgondolás, ha arra vár, amíg az első ráncok elkezdenek megjelenni és ekkor kezdi el bőre gondozását.
Amikor a jelek megjelennek, már sokkal nehezebb kezelni, az ideális az, ha a megelőzést 25 éves kortól kezdjük!
 
Az idősödés első észrevehető jele, mely hozzávetőlegesen 25 éves kortól tapasztalható, a finom ráncok és barázdák megjelenése. Ezek az arc különböző részein jelennek meg, és könnyű felfedezni őket.
Elsőként finom vonalak tűnnek fel. Ezek apró, nem mély ráncok, melyek a szemek külső sarkánál alakulnak ki – nevetőráncoknak vagy szarkalábaknak is nevezik őket. A homlok ráncai vízszintes vonalakként válnak láthatóvá. Az arckifejezések váltakozásának hatására idővel mélyebbekké válnak, míg a két szemöldök közötti kisebb, függőleges vonalakat a szemöldökráncolás alakítja ki.
Az orr és a száj között mélyebb ráncok, úgynevezett nazolabiális redők jelennek meg. Ezek a bőr megereszkedésével hozhatók összefüggésbe, és gyakran járnak együtt a feszesség csökkenésével, majd ahogy a bőr egyre érettebbé válik, a rugalmasság csökkenésével.
 
A bőröregedés a bőr minden rétegében zajló folyamat! A bőr mélyebb rétegeiben végbemenő változások a felszínen az öregedés jeleiként válnak láthatóvá.

Epidermális rétegek:

 A hámsejtek lassabb ütemű cserélődése és a csökkent lipidtermelés következményeként megnő az esély arra, hogy a bőrfelszín érdessé válik és kiszárad. A bőrnek ez a bizonyos rétege az idősödéssel egyre érzékenyebbé válik az UV-sugárzásra. A bőr öngyógyító folyamatai veszítenek hatékonyságukból és az immunrendszer gyengülése gyakoribb bőrfertőzésekhez, valamint a sebgyógyulás lassulásához vezethetnek.

Dermális rétegek:

 A 25. életév után a kollagénnek – a bőr egyik „építőkövének” – mennyisége évente 1%-kal csökken. A bőr szerkezete károsodik, és egyre nagyobb valószínűséggel alakulnak ki finom ráncok és redők. Ahogy bőrünk érik, rugalmassága folyamatosan csökken, és mélyebb ráncok jelennek meg. A fiatal bőr nagy mennyiségben tartalmaz hialuronsavat, melynek termelődése az évek múlásával lelassul, így a hámsejtek kevésbé hatékonyan kötik meg a vizet és a bőr szárazabbá válik. Emellett a bőr gyengébb lesz, és hajlamosabbá válik a károsodásra, valamint arra, hogy a benne futó hajszálerek elszakadjanak. A gyengébb mikrokeringés miatt a vér kevésbé hatékonyan szállítja a tápanyagokat és az oxigént a bőrfelszín felé, s ennek eredményeként a fiatalos bőrre jellemző rózsás ragyogás csökken.

Szubdermális rétegek:

 A mélyebb rétegekben a legjelentősebb változás az, hogy a zsírszövet rétegében a lipidtároló sejtek mérete és száma is csökken. Ennek a visszaesésnek a továbbgyűrűző hatásaként a bőrfeszesség csökken, mély ráncok alakulhatnak ki, az arc beesetté válik és a sebgyógyulás folyamata zavart szenved.

Az öregedés belső okai:

Az arcbőr öregedésének néhány oka elkerülhetetlen, ezeket nem tudjuk megváltoztatni. A biológiai életkor határozza meg a bőr strukturális változásait és a sejtfunkciók hatékonyságát. Ezek az évek múlásával egyre lassulnak.
A gyenge vérkeringés azt jelenti, hogy a tápanyagok és az oxigén nehezebben jutnak el a bőrfelszínhez. A fiatal bőrre jellemző sugárzás elhalványul és a bőr fakóvá válik.
A genetikai tényezőknek kulcsszerepük van abban, hogy a bőr hogyan öregszik. Az, hogy milyen a velünk született bőrtípusunk, erősen befolyásolja, milyen gyorsan jelennek meg az öregedés jelei a bőr felületén. Például a világos, érzékeny bőr hajlamos a korai ráncképződésre, míg az ázsiaiak esetében az egyenetlen bőrszín és a ráncok általában csak későbbi életkorban alakulnak ki. Az életkorral összefüggő bőrszárazság is ok-okozati összefüggésben állhat az egyén genetikai adottságaival.

Az öregedés külső okai:

Azok a külső tényezők, melyek befolyásolják a bőr öregedésének ütemét, mind ugyanarra a folyamatra vezethetők vissza: az oxidatív stersszre. Ennek lényege, hogy a szervezetben szabadgyököknek nevezett molekulák szabadulnak fel, a  szabadgyökök a sejtek szerkezetének károsítása által idézik elő az öregedést.
Normál körülmények között a szabadgyököket befogják és semlegesítik a bőrben található antioxidánsok, azok a molekulák, amelyek képesek magukba zárni és megállítani ezeket az agresszív kémiai anyagokat. Azonban a bőr szabadgyököket semlegesítő képessége idővel csökken. Ennek következményeként a hámsejtek minden része károsodik. Az oxidatív stresszt többféle életmódbeli tényező is kiválthatja és felerősítheti.

Napfény: Az elsődleges külső tényező a napsugárzás, amely az oxidatív stresszen keresztül a bőr öregedéséért felelős. Kárt okoz mind a tartós napsugárzás, mind az UV-sugaraknak való mindennapos kitettség, amit fény miatti öregedésnek hívunk, és az egyenetlen pigmentációért is felelős.
Környezetszennyezés: A bőr leginkább a városokban van kitéve a szennyeződésnek, ami a kiválthatja a káros szabadgyökök kibocsátását. Ezenkívül a légszennyeződés az oxidatív stressz felgyorsításával rontja a napsugárzás bőrkárosító hatásait is.
Dohányzás: A cigarettában található vegyi anyagok és a nikotin felelősek a szabadgyökök számának látványos emelkedéséért a bőrben. Csakúgy, mint a légszennyezés, fokozzák a napsugárzás hatását, ami oxidatív stresszhez vezet.
Táplálkozás: Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek képesek semlegesíteni a bőrt károsító, az öregedést felgyorsító szabadgyököket. Az olyan étrend, mely nem tartalmaz antioxidánsokat, nem képes lelassítani az általános bőröregedést. Az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek bőséges fogyasztásával sokat tehetünk idősödő bőrünk védelméért.
Nem megfelelő bőrápolás: Ha a bőr nem kapja meg a szükséges ápolást, gyorsabban öregszik. A bőrtípusnak megfelelő termékekkel végzett alapos tisztítás és a bőr legfőbb problémáira célzottan ható bőrápolók alkalmazása nagymértékben meghatározza a bőr állapotát. A hatékony fényvédelem is kulcsfontosságú a bőr idő előtti öregedésének megakadályozásában.

Egymással kombinálható termék-megoldásaink, melyek hatékony választ adnak az öregedés első látható jeleire:

Silver Firming Szérum fiatalító, feszesítő szérum kollagénnel és elasztinnal, aknés bőrre is.
A szérum hatékonyan serkenti a kollagén és elasztin újjáépülését a bőrbe. A forradalmi Neodermyl hatóanyagot tartalmazza, amely a piacon egyedülálló formulaként a kollagén és elasztin szintézist aktiválja újra a bőrben. 
 
A Hyaluron Power Effect szérum hatékonyan újratölti a bőr hialuron készletét. A szérum különlegessége más hialuron tartalmú készítményekkel szemben, hogy nem csak egy, hanem 6 féle különböző - hosszú és rövid láncolatú - hialuron molekulákat is tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a bőr legfelsőbb rétegét képes tápanyagokkal ellátni, hanem a bőr legmélyebb rétegéig eljutva sejtszinten beépülve támogatja a bőrt, hogy az újra puhább, feszesebb és rugalmasabb legyen.