B
E
T
Ö
L
T
É
S
Az első lépés mindig a bőr megtisztítása, szennyeződések vagy smink lemosása. A koszos, sminkmaradványos bőrbe a hatóanyagok nem tudnak felszívódni és még irritációt is okozhatnak. Az arctisztítás reggel és este se maradjon el, leginkább sminklemosó hab és/vagy krémes lemosó ajánlott, kifejezetten fontos, hogy a bőr alaposan megtisztuljon és smink se maradjon rajta.
Második lépésként szükséges bőrünk tonizálása is. A bőrön maradt arclemosó maradékának eltávolításáért, a bőr tökéletes tisztaságának és az ezt követően alkalmazott termékek maximális hatékonyságának biztosításáért tonizáljuk bőrünket. 
Harmadik lépésként jönnek a bőrápoló termékek:
A szérum először, amivel célzottan a legfőbb bőrprobléma ellen lépünk fel. A szérumok koncentrált formában tartalmazzák az arcápolási hatóanyagokat.
Végül a krém következik, ami bőrtípustól függetlenül fontos lépése az arcápolási rutinnak. A száraz bőr inkább a testesebb hidratálókra vágyik, míg zsíros bőrre a könnyebb emulziós formulák az ideálisak.
Napszak alapján is bonthatjuk a krémeket, reggel inkább fényvédővel ellátott könnyed állagokat használjunk, estére pedig az gazdagabb, táplálóbb fajtákat.
Ez a három elem, az alap arcápolási rutin része, plusz a reggeli rutin után nagyon erősen ajánlott a fényvédő használata is.

Tonik, kell ez nekem?

Röviden: IGEN! Mert egy jó tonik igazi befektetés az egészséges bőrbe! Ennek több oka is van…
Először is amint említettük eltávolítja a bőrön megmaradt utolsó szennyeződés-maradványokat is, melyek az arclemosó használata után még az arcbőr felszínén maradnak. Csak nézze meg a vattakorongot használat után!
Másodszor: hámlasztó hatása van. Arcvíz bevonásával a pórusok megnyílnak, a hatóanyagok könnyebben bejutnak, és optimalizálódik a sejt megújítása.
Valamint a vízben lévő klór maradványait is semlegesíti.
A dr. Juchheim termékcsaládjába tartozó tonik növényi alapú, paraffinokat, szilikonokat és más irritáló vegyszereket nem tartalmaz. Aloe vera és zöld tea kivonattal.
FONTOS! Minden kozmetikum hatékonyságát befolyásolja a bőr pH értéke. Kritikus jelentősége van annak, hogy adott kozmetikum felvitele előtt megtisztítsuk a bőrt a hozzá illő tonikkal.

A legfontosabb tehát, hogy turbo hatású minden termékre, azaz nagyon elősegíti a felszívódást a Dr. Juchheim ápoló krémek felvitele előtt. Így az úgynevezett Dr. Juchheim effekt kozmetikumok krémjei mélyebben és gyorsabban behatolhatnak a bőrbe. Ez nagyban fokozza a hatásukat és eredményességüket.