B
E
T
Ö
L
T
É
S
Bőrünk lélegző, élő organizmus, mely folyamatos megújulásával véd. Miközben a bőrsejtek elhalnak, és fokozatosan a bőr felszínére kerülnek, a mélyebb rétegekben újabbak születnek. Az elhalt hámsejtek elveszítik nedvességtartalmukat és szépen lassan elszarusodnak, majd leválnak.
Hidratáló csodaszerek, bőrszépítő szérumok ide vagy oda, ha bőröd felszínét elhalt sejtek és hámrészecskék tömítik el, a hatóanyagok felszívódása sem lesz az igazi. Ezért célszerű a bőrradírozást is az otthoni bőrápolási teendőink közé illeszteni, és hetente legalább egyszer megcsinálni!
A bőrradírok az elhalt hámsejtek leválást segítik elő. Bármilyen hatóanyagot is szeretne a bőrén keresztül a szervezetbe juttatni, azok sokkal nagyobb hatásfokkal szívódnak majd fel a friss és egészséges bőrfelületen, mint az élettelen sejteken keresztül. 
A bőrradírozás célja a bőr hámsejtjeinek eltávolítása. De radírozás közben nem csak ennyi történik, ezen kívül felpezsdül a vérkeringés, és a megfelelő bőrradír vitaminokkal is ellátja a bőrt. Feszesebb, egészségesebb, rugalmasabb lesz, fiatalabbá válik a bőre.
 
A bőrradír használata az arc és a test bőrén serkenti az anyagcserét, elősegíti a bőr megújítási folyamatait, az új bőrsejtek képzését. Az elszarusodott felszíni hámsejtek eltávolítását idegen szóval exfoliálásnak nevezzük. A bőrradír használata friss, üde kinézetű bőrt eredményez és elősegíti az arcápoló hatóanyagainak felszívódását. Mindezek mellett eltüntetheti a kisebb ráncokat, mivel az elhalt, rugalmatlan bőr alatt ott lapul a friss, rugalmas, üde bőr.
 
Miért radírozzunk tehát?
-Élénkebbé válik a vérkeringés
-A bőre fiatalabbnak, üdébbnek, simábbnak látszik majd
-Javul a helyi szövetek anyagcseréje
- A bőre jobban tud lélegezni, és kevésbé lesz sápadt
- Megelőzhetőek a pattanások kialakulása.
 
A bőrradírok típusai:
 
Mechanikus:
A szemcsés bőrradír hámlasztó hatása mechanikus koptatáson alapul: a természetes (pl. barackmag, bambusz) vagy a mesterséges alapanyagú szemcsék (szintetikus mikrokristály, polimer) dörzsöléssel távolítják el a száraz felszíni hámsejteket. A dörzsölést végezhetjük az ujjainkkal, körkörös mozdulatokkal, frottírkesztyű vagy puha szőrű, nedves arckefe segítségével. 
A jó bőrradír apró, finomszemcséjű, könnyen eloszlik a bőrön, hordozóanyaga nem vizes hanem zsíros alapú. Vizes bőrön, könnyű, körkörös mozdulatokkal dolgozzuk el majd alaposan öblítsük le, lehetőleg heti egy-két alkalommal. Fontos, hogy a bőrradír ne legyen “karcos” mert ha felkarcoljuk a bőrt, mikro-sérüléseket okozunk, ami arra készteti a bőrt hogy begyógyítsa azokat, úgymond megvastagodhat a bőrünk. A bőrradír használata nem ajánlott gyulladt, érzékeny, hajszálér-tágulatos bőr esetén.
 
Enzimes:
Ma már többnyire növényi enzimeket használnak. A pórusok nyílásaiból is gyönyörűen kioldja a szennyeződést.
 
Kombinált:
A különböző típusú radírokat szokták kombinálni is, pl. enzimes peelinghez egyéb nagyon finom, szinte por finomságú dörzsanyagot kevernek. Ezzel még mindig alkalmas az érzékenyebb bőrökre is.
 
A Dr. Juchheim termékcsalád által kínált peeling szintén a kombinált típusú arcradírok közé sorolható. A Dr. Juchheim Effect peeling arcradír, enzimes hámlasztó, természetes gyümölcssavakkal. Lebomló, gömbölyű nagy molekulájú részecskéi víz hatására háromszorosra növekednek a használat során. A részecskéi finoman átgördülnek a bőrön, így nem okoznak bőrpírt.