B
E
T
Ö
L
T
É
S
Oszlassunk el egy tévhitet!
Sokan úgy vélik, hogy a napvédő krémekben lévő vegyszerek valószínűleg károsabbak, mint maga a napfény. Valójában a megfelelő minőségű napvédő krémek nem károsítják, sőt mindinkább védik az arc és test bőrét.
A naptejek megóvják bőrünket a ráktól, és segítenek megelőzni az öregedés jeleit, a foltokat és a ráncokat.
Mivel az arc, a kéz és a dekoltázs nagyobb mértékben ki van téve az UV-sugárzásnak, mint a test többi része, ezeknek a területeknek – különösen az arcbőrnek – egész éven át specifikus és következetes védelemre van szükségük, hogy az öregedés látható jeleit csökkenteni lehessen.
 
Milyen sugárzás éri bőrünket napfény hatására?

A legerősebb UVC sugarakat a levegőréteg kiszűri, de az UVB és UVA sugarak akadálytalanul érik el a földfelszínt és a bőrünket. Ez károsítja a sejtjeinket, a sejtmagokban a DNS-t, a bőr rugalmasságát adó kollagén és elasztin rostokat, így hosszú távon a bőr öregedését és más elváltozásokat okoznak.
Az UVA-sugarak mélyen behatolnak a bőr alatti szövetekbe és ott olyan hosszabb távú, nap okozta károsodásokat idéznek elő, mint a bőröregedés, a fénykiütés és a bőrrák. Az UVB-sugarak a bőr felsőbb rétegeibe hatolnak be és napégést okoznak, valamint károsítják a DNS-t a sejtekben.
Noha az UVA-sugarak kevésbé intenzívek, mint az UVB-sugarak, 30-szor, vagy akár 50-szer nagyobb mértékben fordulnak elő, és nagyjából azonos intenzitással vannak jelen napkelte és napnyugta között az egész év során. Mivel a felhőkön és az üvegen is áthatolnak, fontos, hogy a hosszú távú károsodás megelőzésére mindennap alkalmazzunk fényvédelmet.
A hatások lehetnek pozitívak (D-vitamin szintézis, a jó közérzet és jó hangulat) és lehetnek negatívak is (öregedő, száraz bőr, melanoma, leégés).
 
Miért szükséges a fényvédők használata?

A bőrnek saját védelmi rendszere van, mely kivédi a károsító hatásokat, de túlzott napfényhatás illetve fényérzékenység esetén elégtelenül működhet, így mindenképpen fontos a megfelelő fényvédelem. 
Rossz hír: minél sötétebbre barnulunk, annál szárazabbá válik a bőrünk, a szárazabb bőr pedig azt jelenti, hogy minden ránc sokkal látványosabb rajta. Az aranybarna bőrszín ráadásul a napfoltokat sem teszi kevésbé feltűnővé – sőt, bizonyos esetekben akár sötétebbé is teheti.
De ebbe nem kell beletörődnie! Az általunk kínált fényvédő arckrém és fényvédő testkrém megvédi bőrét a leégéstől, a korai öregedéstől, száraz bőrtől.
Az Organic Ageless Sun színezett fényvédő krém arcra SPF 15 egy színezett krém, közepes fényvédő faktorral (SPF 15), mely ideális normál és sötétebb bőrtípusokhoz.
Optimális védelem természetes hatóanyagokkal öregedésgátló hatással! Alkalmazása után a napkrém friss és enyhén színezett arcszínt biztosít. A színezett fényvédő parabénmetes, parafinmentes, szilikonmentes, kémiai UV-szűrőktől mentes.
A Sun Care Lotion a természetes napvédelem csúcsa, hogy gondtalanul élvezhesse a napot.


Az Organic Ageless Sun SPF 20 egy innovatív fényvédő krém testre, természetes hatóanyagokkal. A nanorészecskéktől mentes természetes ásványi UV-szűrő az alkalmazás után azonnal visszatükrözi az UVA- és UVB-sugarakat, és védi a bőrt.
Az SPF 20-at tartalmazó Organic Ageless Sun napkrém nem tartalmaz parabéneket, paraffinokat, szilikonokat, kémiai UV-szűrőket és nanorészecskéket. 

A fényvédő szerek általában egy számmal jelzett érték segítségével mutatják meg, hogy a készítmény használatával mennyivel több időt lehet eltölteni a napon, mintha nem használnánk semmilyen fényvédőt. Ez az érték az SPF, ami a védő faktor meghatározása az UVB sugarakkal szemben. Ez alapján a rövid hatású szerek, melyeknél az SPF 6-10 között van, közepes hatású 10-30 között, erős hatással bír 30-50 között és nagyon erős a védelem az SPF50+ jelöléssel ellátott termékeknél. Az UVB jelzés mellett azonban mindig érdemes figyelni, hogy az adott készítmény UVA sugárzás ellen is használható-e.
A legfontosabb ismérv tehát a faktorszám, ami azt jelenti, hogy mondjuk alapból a bőr 10-15 percet bír a napsugárzásban leégés nélkül, ezt kell megszorozni a terméken megjelenő faktorszámmal, tehát, ha 30-as SPF-et látunk egy terméket, akkor 300 percig, azaz 6 óráig bírjuk a napon. 

Tanácsok mielőtt napra mennénk:
-Használjunk a bőrtípusunknak megfelelő jó minőségű víz és fotostabil fényvédőt!
- Hosszas napon tartózkodáskor ruházattal is védjük bőrünket!
- A fényvédő krémet megfelelő vastagságban kenjük fel bőrünkre és ezt kb. 2 óránként ismételjük meg!
- Napra menetel előtt kb. 30 perccel már használjuk a fényvédő krémet
- Fényvédelmet ne csak napozáskor, hanem egyéb tevékenység - pl. séta, vásárlás, kertészkedés, autóvezetés) közben is alkalmazzunk!
 
 
Végül pedig ne feledkezzünk meg a napon töltött idő utáni hidratálásról, ápolásról, erre a Dr. Juchheim Firming Bodylotion Bőrfeszesítő testápoló-t ajánljuk.