B
E
T
Ö
L
T
É
S
A nyár közeledtével egyre több bőrfelületet hagy szabadon a lenge ruha, így könnyebben szembesülhetünk a bőrünkön lévő egyenletlenségekkel, például a striával, amit legtöbbször a terhességgel kapcsolunk össze. Való igaz, hogy a kismamák pocakján gyakran alakulnak ki terhességi csíkok az intenzív bőrfeszülés miatt, de nem csak ők lehetnek érintettek a téma kapcsán! A kamaszoknak a hirtelen növekedés során is érdemes figyelni a megelőzésre, mert ha már egyszer kialakultak a csíkok, csak megfelelő kezelésekkel tüntethetők el.
Mi a stria kialakulásának oka?
A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl intenzíven folytatja a testépítést, esetleg hirtelen nő. A stria gyakorlatilag nyúlási csík, a bőr feszülésére merőleges irányban alakul ki, leginkább a hason, csípőn és a combon, de a mellek sincsenek tőle biztonságban.
Kialakulásuk oka tulajdonképpen az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad.
 
Mit tehetünk a stria megelőzéséért?
  • Kerülni kell a gyors fogyással és az ezt követő hízással járó hibás diétát, fogyókúrát! Ez nem csupán a bőrre veszélyes, hanem a szervezet számára is megterhelést jelent, ráadásul értelmetlen.
  • A várandósság kezdetétől használjuk a bőr rugalmasságát serkentő készítményeket, és kerüljük a túlzott hízást.
  • Serdülőkorban, hirtelen növés és hízás is előfordulhat, érdemes a fiatalokat rugalmasító készítmények használatára biztatni.
  • Nagyon fontos, hogy mindig minden élethelyzetben odafigyeljünk az étrendünkre: ebben óriási szerepe van a folyadékfogyasztásnak a napi 2-3 liter folyadék (leginkább víz) elfogyasztása javasolt. A friss zöldségek és gyümölcsök segítenek a bőr feszességében, de hatásosak a cinkben gazdag magvak, a tojás, és a máj is.
Tudni kell, hogy a kozmetikai készítményeknek inkább a megelőzésben van nagy szerepük, de az általunk kínált kezelési mód alkalmas a már kialakult csíkok hatékony csökkentésére.
Tehát a terhességi csíkokkal kapcsolatban célszerű elsősorban a megelőzésre törekedni, azok se keseredjenek el, akik már küzdenek a problémával. 
 
A dr. Juchheim termékcsaládban található stria hatékony kezelését célzó termék neve: white oil. Értékes olajai táplálják és segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát. A bőrregeneráló szépségolaj a bőrben lévő nedvesség megtartására. Védje és aktiválja bőrének regeneráló erejét ezzel a fényűző, tiszta olajjal.
A tiszta, fehér olaj azonnal beépül a bőrbe és szebbé varázsolja azt.  Segít a bőrben lévő nedvesség megtartásában. Előmozdítja a bőr felső rétegeiben az új sejtek képződését és feszesíti a bőrt.