B
E
T
Ö
L
T
É
S

Bőrünk az életkorunk előre haladtával változik; vékonyabb, szárazabb, veszít a rugalmasságából. A hiányzó ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket vissza kell pótolnunk a napi bőrápolásban használt készítményekkel.

Egyre nagyobb az érdeklődés a természetes anyagok iránt, keresettek az olyan összetevőkből álló kozmetikumok, melyek a természet adta anyagokat használják arra, hogy megelőzzék, vagy csökkentsék az öregedés tüneteit, óvják a bőrt a környezet káros hatásai ellen. Az utóbbi időben éppen ezért az alga egyre inkább a figyelem középpontjába került.

Az algakivonatok használata a modern kozmetika iparban egyre nagyobb teret nyer, hiszen hatásos gyógyír lehet olyan bőr problémákra, mint a korai bőröregedés, a napozás-, a káros napsugárzás következtében fellépő égés és bőrirritáció, a pigmentációs zavarok kezelésében, mivel természetes fényvédő hatású.

A tengeri algák olyanok, mint a szivacsok, így a tengerben lévő ásványi anyagokat, vitaminokat és aminosavakat tízezerszeresen képesek tárolni magukban a növényi anyagokhoz képest. Az algákat ezért szuper növényeknek tekintjük.

Az algák és a tengeri anyagok további különlegessége, hogy felszívódásuk ozmotikus úton történik, így 100 % bejutnak a bőr mélyébe. Természetes vírus és baktériumölő hatással rendelkeznek. Az algás kozmetikumok tökéletes rokonságban állnak bőrünkkel.

Az algák fehérjei energiával látják el a bőr sejteit és védelmet nyújtanak a kiszáradás ellen. A kozmetikumokban az algák kivonatát védőpajzsnak tekintik a nedvességveszteség és a kiszáradás ellen, ám a lehetséges felhasználási lehetőségek szinte korlátlanok.
A kozmetikumokban főleg tengeri algákat használnak. Gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, aminosavakban, mikro-tápanyagokban és fehérjékben. Revitalizáló és remineralizáló hatásúak, de stimulálhatják a vérkeringést is. A béta-karotin és az algákban található vitaminok aktiválják a bőrt, védik azt a környezeti hatásoktól, harcolnak a szabad gyökökkel és természetes öregedésgátló komplexumként viselkednek.

A bőr nedvessége szintén ellensúlyozza a ráncokat. Ha a bőr felső rétegében elegendő mennyiségű nedvesség tárolódik, a bőr egyszerűen sima és lágyabb lesz. Ezenkívül a bőr fontos gátfunkciója is javul.

Az algákban levő vitaminok és nyomelemek hatására:

-       fokozódik a vérkeringés, melynek hatására rugalmasabb lesz a kötőszövet

-       salaktalanítják, méregtelenítik a szöveteket, ezáltal felgyorsul a sejtek megújulása, az öregedési folyamat lelassul

-       megköti a nedvességet, így elősegíti a bőr hidratációját

-       az érzékeny bőrt nyugtatja.


Kiválóan alkalmazható anti-aging kezelésben, de a benne található niacin nevű vegyületnek köszönhetően az akné megelőzésére és a pigmentfoltok eltüntetésére is jelentős hatással bír.

Az Dr. Juchheim által forgalmazott Organic Pearl of Sea nappali és éjszakai krém természetes natúrkozmetikum a tenger mélyéről. A nappali és éjszakai krém változat szinergikusan, egymás hatását erősítve működnek.

A krémben található fehér gyöngypor az algák hatását tovább erősítve visszaadja a bőrnek az elveszett ásványi anyagokat, ezzel finomítva a bőrt és egységesítve a megjelenést.
Használatával emelkedik az arc természetes kontúrja, javul a bőr rugalmassága és ragyogása.
A laboratóriumi kutatások alapján a krém használatával a bőr 24%-kal hidratáltabb lesz, a ráncok mélysége akár 52%-kal csökkenhet.