B
E
T
Ö
L
T
É
S
Bőrünk öregedésének 80 százalékáért felelősek a káros UV-sugarak és a napfény által okozott oxidatív stresszhatás. Ezért a nyári időszakban kötelező kellékké kell tennünk a fényvédő krémeket. De melyiket válasszuk?
 
Az egyik nap azonban azt halljuk, hogy a napsugárzás milyen veszélyes is lehet a bőrünkre a másik nap azonban azt, hogy elengedhetetlen számukra. A megoldás valahol a két állítás között van. Természetesen a napfényre szükségünk van, de a bőrünk egészségének előtérbe helyezése mellett.
A fizikai és a kémiai fényvédő krémek közötti legnagyobb különbség az általuk nyújtott védelem módjában rejlik. A kémiai fényvédők hagyományosan elnyelik az UV-sugarakat, addig a fizikai fényvédők közé sorolt termékek kismértékben ugyan, de vissza is tükrözik azokat a bennük lévő ásványi anyagok által. 
UVA és UVB sugarak
UVA sugarak hatolnak a legmélyebbre a bőrünkben, és bár nem égünk le tőlük, de hatalmas károkat okoznak ha nem védekezünk ellenük. Az ultraibolya sugárzás idő előtti öregedést, ráncokat és hiperpigmentációt okoz, valamint melanóma kialakulásához is vezethet. Az UVB sugárzás hatására bőrünk lebarnul, de ez sem teljesen veszélytelen. A nem megfelelő védekezés következtében fizikai égés következhet be. Bőrünk károsodásának megelőzésének érdekében fontos a megfelelő fényvédők rendszeres használata.
 

Kémiai fényvédők

A kémiai fényvédők, más néven szerves fényvédők olyan kémiai vegyületeket tartalmaznak, amelyek elnyelik az UV sugarakat, hővé alakítják, majd felszabadítják és szétszórják. A kémiai fényvédő krémek textúrája általában folyadékszerű, amelyet testápolóként érez a bőrünk, ezért ideális mindennapi használatra. Mindezek mellett azonban fontos, hogy a kémiai fényvédőt a napozás előtt 15-20 perccel fel kell vinnünk, hogy mélyen felszívódjon és megfelelő védelmet biztosítson. A napozás során gyakran újra kell alkalmaznunk és kulcsfontosságú, hogy a megfelelő védelem érdekében tartsuk be a terméken feltűntetett használati utasítást. Minden fürdés után kenjük újra magunkat, és óvjuk bőrünket a közvetlen napfénytől.

Fizikai fényvédők

A fizikai fényvédők megfelelő védettséget biztosítanak az UVA és UVB sugarak ellen egyaránt. Nem irritálják a bőrt, biztonságosan alkalmazhatók csecsemőknél és a kismamáknál is. Felvitelt követően azonnal aktiválódnak. Néha azonban nehéz érzetet kelt a bőrön, fehér foltokat hagyva maga után. Ezek a krémek textúrájukból adódóan nem szívódnak fel bőrünkön keresztül. Egy vékony védő réteget képeznek a bőrön és visszatükrözik az ultraibolya sugarakat. Hátránya azonban az, hogy sűrűn kell alkalmazni mert vízzel érintkezve könnyedén lemosódik. Ha a fényvédő összetevő listáján ezeket az összetevőket látjuk (Titanium Dioxide, Zinc oxide), akkor biztosak lehetünk benne, hogy fizikai fényvédővel van dolgunk. 
A dermatológusok leginkább azt tanácsolják, hogy ha tehetjük fizikai fényvédőket alkalmazzunk, mert ezek nem hatolnak be olyan mélyen bőrünk rétegeibe, mint a kémiai hatású fényvédők, így sejtjeinkben sem eredményeznek nagy mértékű változásokat, és sokkal kevésbé irritálják bőrünket.
Bizonyos felmérések során például kiderült, hogy egyes kémiai naptejekben olyan vegyületek is találhatóak, amelyek nemhogy ápolnák bőrünket, még elő is segítik a szabadgyökök kialakulását, ezzel pedig rombolják egészségét, és gyorsítják öregedését. A kémiai fényvédők egy másik problémája, hogy a bennük található vegyületek egy részének hatékonysága is megkérdőjelezhető, a szakértők által leginkább kifogásolt szempont például az UVA-sugarak elleni alacsony védelmi szint.
Mindezek ellenére sokkal szélesebb réteg engedheti meg magának a kémiai szűrőket, mivel előállításuk, ezzel pedig áruk is jelentősen olcsóbb, mint a fizikai termékeké, így a legtöbben továbbra is ezeket az egészségtelenebb és sokszor kevésbé hatékony fényvédő termékeket alkalmazzák.
Ugye Ön is szeretné megőrizni bőre szépségét és egészségét?
Használja az általunk kínált Dr. Juchheim fizikai fényvédőket arcra és testre egyaránt kapható kiszerelésben!
Az általunk kínált fényvédőkben zinc-oxide található.
cink-oxid egy szervetlen vegyület és egy nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára. Fontos szerepet játszik a sejtek előállításában, fontos az egészséges bőrnek és hajnak, erősíti az immunrendszert. Széles spektrumú UV védelmet biztosít, ami visszahatva csökkenti az UVA sugárzás által indukált szabadgyök termelést a bőr mélyebb rétegeiben. A cink-oxid nem szívódik fel a bőrbe, a bőr felületén marad, így blokkolva az UVA és UVB sugarakat.
 

 Az általunk kínált fényvédő arckrém és fényvédő testkrém megvédi bőrét a leégéstől, a korai öregedéstől, száraz bőrtől.
Az Organic Ageless Sun színezett fényvédő krém arcra SPF 15 egy színezett krém, közepes fényvédő faktorral (SPF 15), mely ideális normál és sötétebb bőrtípusokhoz.
Optimális védelem természetes hatóanyagokkal öregedésgátló hatással! Alkalmazása után a napkrém friss és enyhén színezett arcszínt biztosít. A színezett fényvédő parabénmetes, parafinmentes, szilikonmentes, kémiai UV-szűrőktől mentes.
A Sun Care Lotion a természetes napvédelem csúcsa, hogy gondtalanul élvezhesse a napot.


Az Organic Ageless Sun SPF 20 egy innovatív fényvédő krém testre, természetes hatóanyagokkal. A nanorészecskéktől mentes természetes ásványi UV-szűrő az alkalmazás után azonnal visszatükrözi az UVA- és UVB-sugarakat, és védi a bőrt.
Az SPF 20-at tartalmazó Organic Ageless Sun napkrém nem tartalmaz parabéneket, paraffinokat, szilikonokat, kémiai UV-szűrőket és nanorészecskéket.